Risotto med masser af grønsager, så den bliver frisk og lækker. Server den til en god weekendfrokost.
2 dl vand
2 tsk bouillonpulver
150 g porrer
1 tsk DDV plante 70
40 g risotto ris
1 fed hvidløg
100 g spinatblade
salt & peber
50 g parmesanost (max 45+)
Lav en bouillon af kogende vand og bouillonpulver.
Skær porrerne i tynde skiver. Kom DDV plante 70 i en gryde og steg porrerne, til de er bløde. Tilsæt rå ris og hvidløg og svits det i et par minutter.
Tilsæt en del af bouillonen, så det lige dækker. Når risene har absorberet væden, tilsættes mere bouillon. Dette gøres ad 3 gange. Risene er møre efter 20 minutter.
Vend friske spinatblade og halvdelen af parmesanosten i risottoen og varm igennem, til spinatbladene er faldet sammen. Smag til med salt og peber. Drys resten af parmesanosten over ved servering.
Opskriften er fra Spis dig sund – grønt