Nedenstående opskrift er til 2 dage og er beregnet ud fra 170 g kød eller 150 g mager ost pr måltid. (3/4 kød og 1/4 ost)
- 1dl kogende vand
- 40 g soltørrede tomater (op til 60 g om ønsket)
- 255 g hakket svinekød (3%) (+ evt. lidt svind)
- 1/4 tsk groft salt
- 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
- 1-2 fed finthakket hvidløg
- ½ tsk tørret rosmarin
- Friskkværnet peber
- 75 g Cheasy Salattern 3%
- 1 tsk olivenolie (til stegning)
Hæld det kogende vand over de soltørrede tomater og lad dem trække i ca 2 min. Lad tomaterne dryppe af i en sigte. Gem 2 spsk af udblødningsvandet. Hak tomaterne fint.
Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg, hvidløg, rosmarin og peber i. Rør de hakkede tomater i farsen sammen med de 2 spsk udblødningsvand.
Smuldr salatternene og vend osten i farsen. Lad farsen trække i køleskabet i ca. 15 min.
Form farsen til ca. 10 små, aflange frikadeller. Lad olien blive varm i en pande. Steg frikadellerne på 3 sider ved jævn varme, ca. 7 min i alt – eller til de er gyldne og sprøde.
Kostdagbog pr dag
- 2-3 ekstra (soltørrede tomater)
Opskriften er tilpasset DDVs kostprogram