Tomatsalat er klart bedst med rigtige, solmodne sommertomater, der er de rene delikatesser. Spiselige blomster kan selvfølgelig udelades. Men skønt ser det jo ud.
150 g friske, solmodne tomater
50 g frisk mozzarellaost (max 45+)
50 g salatløg
10 g olie
mørk balsamicoeddike
flagesalt & kværnet peber
en håndfuld spiselige blomster f.eks. morgenfrue, tallerkensmækker, hjulkrone
lidt frisk basilikum
30 g brød
Skær tomaterne og mozzarellaosten i skiver og arranger salaten på en tallerken. Skær salatløgene i tynde ringe og kom dem ovenpå salaten.
Bland olie og balsamicoeddike sammen, fordel det over salaten og drys med salt og kværnet peber. Pynt salaten med blomster og frisk basilikum. Server salaten med brød til.
Kalorier: 398 kcal
Protein: 16,4 g (17%)
Kulhydrat: 28,9 g (29%)
Fedt: 23,8 g (54%)
Opskriften er fra bogen Sund & slank året rundt – frokoster