Fastelavnsboller – 2 stk

Fastelavnsboller 2 styk DDV

  • 25 g minimælk
  • 12,5 g gær
  • 30 g let mayo
  • 1 æggeblomme
  • 45 g mel
  • sød
Creme:
  • 1 æggehvide
  • 75 g minimælk
  • 5 g mel
  • 1/2 til 1 tsk sød
  • 1/2 tsk vaniljekorn
  • evt gul frugtfarve, men kan udelades
  • 15 g hindbærmarmelade

Rør gæren ud i mælken, som lunes. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Lav 2 boller, lav en lille fordybning i midten til den hjemmekogte creme.

Creme:

Pisk æggehviden med minimælk, mel og sød, vaniljekorn og evt frugtfarve. Varm det i en lille gryde til cremen tykner.

Fyld cremen i bollerne og fordel 15 g sukkerfri marmelade ovenpå cremen. Stilles til hævning i 30 minutter. Bages ved forvarmet oven 200 grader i 15 minutter.

Opskriften er fra bogen: Spis dig sund – Æg og ost (billedet fra ddv’s forum)

print

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*