Tortillaerne er nemme at lave og er i høj kurs hos alle, der sætter pris på mexicansk mad. Lavet på denne måde hedder de quesiladas.
- 60 g kold, stegt kylling
- 60 g hvedetortilla
- 75 g ost 20+
- 2 spsk syltede jalapenos (grønne chilier)
- 1 tsk sød paprika
- en håndfuld strimlet icebergsalat
Tomatsalsa
- 200 g tomater
- 100 g forårsløg
- saft af 1 limefrugt
- 2 tsk olie
- salt & peber
- hakket persille eller koriander
- eventuelt lidt finthakket, frisk chili
Læg halvdelen af de 60 g hvedetortilla ud på et skærebræt. Kom halvdelen af den revne ost på og drys med lidt paprika. Læg salaten over. Findel kyllingekødet, læg det over og drys den resterende del af osten på. Læg den anden halvdel af tortillaen over og pres sammen. Varm en pande op og læg tortillaen på (uden fedtstof). Hold den flad med en spatel. Varm den, til osten er smeltet. Tag den af panden og skær den i kvarte.Skær tomaterne i små tern og snit forårsløget helt fint. Bland grønsagerne med olie og limesaft og vend hakkede krydderurter i. Smag salsaen til med salt og peber. Tilsæt hakket chili, hvis det ønskes.
Anret tortillaen med tomatsalsaen til.
Opskriften er fra Spis dig sund med kød