Lasagne med bechamelsauce

Opskrift til 4 personer

Kødsauce:

  • 1 løg
  • evt. 1 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 600 g hakket oksekød
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 då koncentreret tomatpure (140 g)
  • ½ spsk. oregano
  • ½ spsk tørret basilikum
  • 1 terning oksekødsbuillon
  • 1 dl vand
  • salt og peber

Beskrivelse:

Hak løgene og riv gulerødderne. Svits løg og kød i en gryde, til kødet er brunt. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, revne gulerødder, krydderier, vand og buillonterning. Lad det hele simre i 5-10 min.

Bechamelsauce:

  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 5 dl mælk
  • reven muskatnød eller stødt muskatnød efter smag
  • 150 g revet ost
  • Evt. salt og peber

Smelt smøret i en gryde, hæld melet i under kraftig omrøring, til det hele hænger sammen. Tilsæt mælken lidt efter lidt under piskning og lad det hele koge op. Kom muskat og revet ost i sovsen og kog under omrøring et par minutter, til osten er smeltet.

Ca 8 lasagne plader

Tænd ovnen på 200 grader (varmluft) eller 225 grader (almindelig ovn).

Læg skiftevis et lag kødsauce, bechamelsovs og lasagneplader i et ovnfast fad. Afslut med bechamelsauce.

Bag lasagnen i ca ½ time.

Kan serveres sammen med flutes og gulerodssalat med rosiner – eller en grøn salat:

  • ½ iceberg salat
  • ½ agurk
  • 1 rød peberfrugt
  • 100 g cherrytomater
  • 1 då majs

Tips:

Hvis du skal have gæster, kan lasagnen sagtens laves dagen i forvejen og varmes op. Så er den nemmere at skære i stykker.

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*