Ristaffel, rijstafel

Ristaffel eller Rijstafel, som det vist oprindeligt hedder, smager pragtfuldt, er meget farvestrålende og altid hyggeligt at servere når man har gæster. Også børn plejer at være glade for det. Rijstaffel består af en gryderet, hvortil man serverer løse ris og et supplement af forskellige lækkerier i små skåle.

Hver gang vi skal have rijstaffel står jeg i samme situation… hvad er det nu jeg plejer at bruge? Det ender som regel med at jeg finder en masse opskrifter og kombinerer dem til noget, jeg synes er godt – og på mærkværdig vis har det altid smagt lige dejligt. 🙂

Her følger en opskrift som jeg netop har serveret for nogle venner:

Rijstaffel til 4 personer

Gryderetten:

Ca. 700 g kyllingefilet i tern eller flæskesmåkød
25 g smør til stegning
200 g løg (eller en blanding af forårsløg og løg)
2 tsk karry
100 g æbler i små tern
salt
peber
2 – 2,5 dl fløde
1 glas champignon m væde
evt. 1 då bambusskud uden væde
kinesisk soya
sød chilisauce
paprika

Smelt smørret i en gryde, tilsæt karry og lad det bruse af. Svits heri kød, æbler og løg. Tilsæt fløde samt champignon og evt. bambusskud. Smag til med salt, peber, evt karry, kinesisk soya og sød chilisauce. Koges ved svag varme under låg, til kødet er godt mørt. Hvis retten er for tør eller der er for lidt væde kan man tilsætte ekstra fløde og/eller vand. Smages til og jævnes evt med jævning af vand og mel.

Forslag til tilbehør:

Bananer i skiver drysset med kokosmel
Rosiner
Ananas i terninger (friske eller dåse)
Mandariner i både (friske eller dåse)
Peanuts
Fyldte grønne oliven
Syltede hvidløg
Grøn agurk i små terninger
Grøn, rød og gul peber i terninger
Hårdkogte æg i små stykker
Mango chutney
Tomater i terninger eller små cherrytomater
Syltede asier og rødbeder
Grøn salat
Majs
Ærter
Kartoffelchips

Krydderier på bordet:

Karry
Salt og peber
Paprika

Vælg selv hvilket tilbehør du vil bruge og find evt. på mere.

En stor skål nykogte løse ris, gryderetten og alt tilbehøret sættes på bordet og så gælder det bare om at hygge sig.

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*