Mormors sønderjyske frikadeller

4 personer:

  • 500 g hakket svine- og oksekød (halvt kalv og halvt flæsk)
  • 1 stort løg
  • Salt, peber
  • 1 æg
  • 1 dl rasp

Løget hakkes meget fint (evt. i en minihakker) og tilsættes kødet sammen med de øvrige ingredienser. Det hele æltes til en fast fars. Man kan tilsætte lidt vand, hvis farsen føles for tør, eller lidt rasp hvis den er for lind. Frikadellerne formes i hånden.

Smelt en klat margarine på panden og steg frikadellerne ved middel varme. Når den frikadelle, der blev lagt først på panden, er blevet brun i bunden, vendes de i samme rækkefølge som de blev lagt på panden. Vend frikadellerne ofte, så de ikke brænder på. Skru lidt ned for varmen, når frikadellerne er blevet brunede. Steges i ca. 15 minutter.

Tilbehør:  F.eks. varm eller kold kartoffelsalat

print
Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 4]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*