Fødseldagsboller

Illustrerer fødselsdagsboller - Amo

Ingen fødselsdag uden boller. Verdens bedste fødselsdagsboller er bløde, smagfulde og dufter af glade fødselsdagsminder.

Ingredienser

20 stk.

500 g (8 ½ dl) Amo Hvedemel
2 dl mælk
50 g gær
100 g margarine
1 æg
50 g (½ dl) sukker
1 tsk. salt
½ tsk. kardemomme
Evt. 100 g rosiner

Til pensling:
1 sammenpisket æg

Sådan gør du (80 minutter- heraf ca. 50-60 minutters hævetid):
  1. Lun mælken til den er håndvarm (37° C), og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt ca. 5 min.
  2. Lad dejen hæve, tildækket og lunt. ca. 20 min, til dobbelt størrelse.
  3. Slå dejen sammen, rul den ud til en pølse. Del pølsedejen i 20 lige store stykker og form dem til boller.
  4. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, lunt og tildækket, 30-40 min. Pensl bollerne med æggestrygelsen.

Bagetid: 10-12 min på midterste rille i en 225° forvarmet ovn (varmluft 200°C).

Opskriften er sakset fra Amo.dk

print

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*