Langtidsstegt and i stegepose

Jeg foretrækker at tilberede and i stegepose og langtidsstege, da det giver meget mørt og saftigt kød. Det betaler sig at vælge en and af god kvalitet og som vejer mindst 3 kg.

 

4-6 pers:

Ingredienser:
  • Hel and, 3 – 3,5 kg.
  • 2-3 æbler
  • 100-200 g svesker
  • evt. 2 mandariner eller 1 appelsin.
  • 25 g smeltet Lurpak smør
  •  salt
  • peber
Fremgangsmåde:

Rens anden grundigt indvendigt og pluk den for evt. fjerrester. Skyl anden godt og tør den med køkkenrulle eller et rent viskestykke. Gnid anden ind- og udvendigt med salt og peber.

Æbler skrælles og kernehus fjernes. Herefter deles æblerne i mindre stykker. Skræl mandariner/appelsin og del i både/mindre stykker.
Læg evt. fyldet (æbler, svesker, appelsin) i en skål og krydr med salt og peber. Tænd ovnen og forvarm til 200 grader (alm. ovn). Fyldes stoppes i anden, der derefter kan lukkes til med en kødnål. Anden pensles med det smeltede smør.

Læg anden i en stor stegepose og placer den i et ildfast fad med brystsiden opad. Klip et lille hul øverst i stegeposen. Steg anden nederst i ovnen i ca. 30 min – herefter skrues ovnen ned til 125 grader og anden steges færdig i 3,5 til 4 timer.

Når låret let løsnes fra skroget og kødsaften er klar når man prikker med en stegegaffel er anden klar. Kødsaften hældes fra gennem en sigte, skummes for fedt og bruges til sovs og anden tages ud af stegeposen.

Lad anden hvile i ca. 20 min., overdækket med staniol mens sovsen tilberedes. Sæt evt. anden tilbage i ovnen under grill (200-225 grader) i 5-10 min., så den ønskede sprødhed opnåes.

Tips

Dybfrossen and bør optøes langsomt i køleskab. Det tager ca. 2 døgn for en and på 3 kg.

Anden kan godt steges – og sovsen klargøres – dagen før eller om formiddagen før den skal bruges. Følg fremgangsmåden ovenfor (dog uden grill) – skær anden ud, når den er lidt afkølet, og læg den godt tildækket med husholdningsfilm i et ildfast fad i køleskabet. Når anden skal bruges fjernes filmen, anden pensles med andefedt eller smør og sættes i ovnen ved høj temperatur i ca. 15. min. til den er varm og ydersiden sprød.

Jeg lægger hals og vingespidser med i stegeposen for at få en god basis til sovs.

Andestegen serveres med andefyldet, andesovs, kogte og pillede aspargeskartofler, brunede kartofler, rødkål, vintersalat og selvfølgelig franske kartofler. 🙂

 

print
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*