Vafler med muskatnød

Opskriften på disse vafler er fra Arla.dk. Den smager (og mætter) godt, og er nok den vaffelopskrift vi har brugt mest.

Dessert til 6

Vafler – 12 stk.

  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk fintrevet citronskal
  • korn af 1 stang vanilje eller 1 spsk vanillesukker
  • ½ tsk revet muskatnød
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • ½ liter kærnemælk
  • 4 æg (str. mellem)
  • 100 g smør – smeltet

Tilbehør

Kan varieres i det uendelige, men her er nogle forslag:

  • ½ liter Cheasy fraiche 9%
  • sirup , fx ahornsirup
  • strøsukker
  • syltetøj
  • is
  • flødeskum, evt med jordbær

Vafler: Kom mel, bagepulver, citronskal, vaniljekorn, muskatnød, sukker og salt i en skål. Tilsæt kærnemælk og æg på en gang. Pisk dejen sammen og tilsæt det smeltede smør.

Varm vaffeljernet godt igennem. Fordel ca. 1 dl dej i vaffeljernet. Pres det godt sammen og bag ca. 1½ min. på hver side i et gammeldags vaffeljern eller ca. 3 min. i et elektrisk. Server de gyldne og sprøde vafler straks – gerne lige fra vaffeljernet. Bag resten af vaflerne.

Variation – små, tykke pandekager:

Kom 1 spsk dej 4 steder i en varm pande (ca. 21 cm i diameter). Bag pandekagerne ved jævn varme ca. 1½ min. på hver side – ca. 60 stk.

Tips:

Vafler og pandekager kan bages på forhånd. Læg dem i ét lag på en plade med bagepapir og lun vafler eller pandekager i ca. 4 min. ved 200°.

Kilde: Karolines Køkken

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*