Roastbeef i ovn

Med et godt stykke kød bliver denne roastbeef så den smelter på tungen. Oksefilet eller oksemørbrad anbefales.

Roastbeef
1 kg roastbeef
1 spsk smør
1 spsk olivenolie
Salt og peber

 

Evt. saltkrydderi med rosmarin:
2 spsk flagesalt
3 stængler frisk rosmarin (bladene)
1 fed hvidløg

Roastbeefen tempereres ved stuetemperatur og aftørres med køkkenrulle. Nu er stegen klar til at blive krydret med de krydderier du foretrækker. Opvarm oven til 150 grader.  Afbrus smør og olivenolie på en pande og brun stegen på alle sider.

Hvis man ønsker at bruge det lækre saltkrydderi (som jeg har fundet på Valdemarsro.dk) hakkes ingredienserne i en minihakker og stødes derefter i en morter, så man får en fin grøn salt. Dette fordeles øverst på stegen før den sættes i ovnen, men efter den er brunet.

Læg stegen i et ildfast fad. Stik et stegetermometer i stegen (fra siden) på det tykkeste sted og lad spidsen være i midten.

Sæt fadet i ovnen på en rist og steg stegen til kernetemperaturen er 55 grader. Stegetiden vil variere efter roastbeefens udskæring. Det mest normale er okseinderlår, men det kan også være culotte, mørbrad, eller filet. Stegetid ca. 45 til 60 minutter.

Når kernetemperaturen er nået tages stegen ud og dækkes med et rent viskestykke. Lad termometeret sidde i stegen og lad stegen hvile i ca. 20-30 min. For at få den perfekte røde centrumfarve skal kernetemperaturen ende på 58 grader.

Skær stegen i fine skiver og server.

print
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*