Bankekød

Bankekød er en af de retter som jeg husker vi fik jævnligt, da jeg var barn i 60’erne og 70’erne. Jeg har ikke præcis den opskrift min mor brugte – men brdr. Price har udgivet en opskrift, som kommer meget tæt på den. Kødet bliver meget mørt og smelter i munden – og sovsen får tænderne til at løbe i vand. 🙂

Ingredienser:

 • 700-800 g okseinderlår
 • 4 stk. mellemstore løg
 • 2 spsk. smør
 • 1 spsk. neutral olie
 • 8 dl god, kraftig oksebouillon
 • 8-10 stk. lauerbærblade
 • 10-15 stk. hele peberkorn
 • 1 smule mel
 • 1 smule salt
 • 1 smule peber
 1. Oksekødet skæres i relativt tynde skiver, som yderligere bankes ud med kødhammeren eller den flade side af en kødøkse. Dette bør gøres med let hånd, for det er ikke meningen at ødelægge strukturen i kødet.
 2. Stykkerne vendes i mel tilsat salt og peber og brunes i en stegegryde i smør med en smule olie ad flere omgange. Stykkerne lægges til side, efterhånden som de er brunede.
 3. Gryden koges af med lidt af bouillonen, og skyen hældes over kødet.
 4. Løgene skæres i halve og derpå i skiver og gyldnes i gryden i det resterende smør og olie. Derpå tilsættes kødet, laurbærblade og peberkorn. Bland alting godt og kom bouillon på, så det akkurat dækker. Hvis bouillonen er hjemmelavet, tager jeg min hat af og bukker dybt. Hvis ikke, overlever man det i dette tilfælde nok.
 5. Lad retten simre ved lavt blus under låg i en time til halvanden, til kødet er smeltende mørt. Tilsæt eventuelt lidt mere bouillon undervejs.
 6. Smag sovsen til med salt og peber. Hvis den virker for tynd kan den jævnes med en smørbolle. Server bankekødet med en god, luftig kartoffelmos. Jeg kan også godt spise en syltet asie til. Koldt øl er ikke ringe, men en enkel, kraftig rødvin kan også være god til. Dog vil jeg så nok vælge at droppe asierne, for eddikesyltede ting og sager har det svært med vin.

Opskriften er fundet her.

Kommentar:

Man behøver ikke nødvendigvis lave kartoffelmos til retten. Den smager også skønt med almindelige kartofler.

print

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*