Whiskeysauce

Jensens Bøfhus har gjort whiskeysauce til noget som mange kender og holder af. Man kan købe deres sauce i flasker i supermarkeder, men det er forholdsvis dyrt – og også fabriksfremstillet og fyldt op med de sædvanlige tilsætningsstoffer og E-mærker som alle færdigretter indeholder.

Lav din egen whiskysauce og giv den dit eget præg. Den smager garanteret ligeså godt – eller bedre – end den du kan købe færdiglavet!

Ingredienser:

  • 4 tsk tørret rosmarin eller en kvist frisk, knust/hakket.
  • 1/4 l piskefløde
  • 100 g smør
  • 1 tsk paprika
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 lille dåse koncentreret tomatpure (70 g)
  • 1 spsk mørk farin
  • 1 tsk soyasauce
  • 1 tsk rødvinseddike
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 2 spsk whiskey
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  • Knus eller hak den friske rosmarin. (Med morter eller kniv). Hvis du bruger tørret rosmarin hældes det i fløden, så det kan suge væske og afgive smag.
  • Smelt smørret i en gryde ved jævn varme.
  • Tilsæt paprika, cayennepeber og tomatpure.
  • Lad det simre ca. 1 minut.
  • Tilsæt resten af ingredienserne.
  • Saucen koges ind til den er jævn (5 min)
  • Smag til med farin, salt, peber eller whiskey. Hvis saucen er for tyk kan mere fløde tilsættes.

Tips:

  • Svits evt et hakket løg sammen med krydderier og pure for at give mere smag
  • Sigt saucen til sidst for at fjerne evt. løg og større stykker frisk rosmarin.
print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*