Krydderkage med appelsin

Af: Jesper Glyrskov

Krydderkage med appelsin

Ingredienser:
100 g gulerod
40 g svesker
30 g havregryn
10 g olie
10 g kalorielet appelsinmarmelade
1 appelsin, øko
30 g speltmel
1 tsk. julekrydderi
½ tsk bagepulver
vaniljekorn
50 g skyr

  1. Skrub eller skræl gulerødderne og riv dem fint.
  2. Skær sveskerne i mindre stykker.
  3. Rør gulerod, svesker, havregryn, olie og appelsinmarmelade sammen.
  4. Riv skallen af appelsinen og gem den til senere.
  5. Pres appelsinsaften af ³/­ appelsin og rør den i dejen.
  6. Bland mel, krydderi, bagepulver og lidt vaniljekorn og rør blandingen i dejen.
  7. Kom dejen i en smurt form, ½ liter, og bag den i ca. 1 time ved 200 grader.
  8. Rør skyren med revet appelsinskal og smør den over kagen ved servering.
  9. Skær den sidste ¼ appelsin i skiver og pynt kagen med dem.

Kalorier 288 kca
Protein 7 g 10
Kulhydrat 43 g 63
Fedt 9 g 27
Kostfibre 6 g

Udgivet på hjemmet.dk – 21. nov. 2014

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*