Grydesteg med rodfrugter

Grydesteg med rodfrugter

Er du på jagt efter en god og sund opskrift til middagen i aften kan du prøve kræfter med Vægtkonsulenternes grydesteg med rodfrugter med masser af saft og kraft fra kogebogen Supersund Mormormad.

 

• 1 stort stykke oksekød med ben
• 100 g gulerod
• 100 g rodselleri
• 100 g pastinak
• 100 g skalotteløg
• 1 fed hvidløg
• 5 g fedtstof til stegning
• 1 bouquet garni af laurbærblad, persille, timian, løvstikke & rosmarin
• 1 dl mørk balsamicoeddike
• lidt vand
• salt & peber

Fjern fedtkanten af kødet. Del alle grønsagerne i passende stykker, gerne lidt grove. Varm fedtstoffet op i en stegegryde. Steg kødet godt brunt på alle sider og tag det herefter op af gryden.

Kom grønsagerne i gryden og steg dem et par minutter. Læg herefter kødet tilbage i gryden til grønsagerne. Kom bouquet garni i sammen med balsamicoeddike. Tilsæt lidt vand, så det ikke brænder på. Krydr med salt og peber og lad det simre i ca. 1 time.
Vej 170 g kød af og server det sammen med grønsagerne. Gem resten af kødet til f.eks. biksemad.

Opskriften er fra vaegtkonsulenterne.dk – 30. januar 2015

print

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*