Squashkage med chokoladeglasur

Denne squashkage smager og holder sig bare godt! 🙂

  • 3 æg
  • 2-2½ dl olie
  • 250 g sukker (tidligere 5 dl)
  • 5 dl mel
  • 5 dl revet squash (ca. 350 – 400 g)
  • 1/4 tsk bagepulver
  • 2 tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vanillesukker
  • 3 tsk stødt kanel
  • 2½ dl hakkede nødder og/eller solsikkekerner

Æg og sukker piskes godt sammen. Olie piskes i.

De tørre ingredienser, mel, bagepulver, salt, natron, vanille og kanel blandes og sigtes i æggemassen.

Til sidst tilsættes squash og nødder.

Bages i en lille bradepande (23 x 33 cm) ved 200 g (normal ovn) i ca. 45 min.

Blank chokoladeglasur

  • 2 spsk cacao
  • 60 g smør
  • 50 g sukker
  • ½ dl (sød) mælk (tidligere 1 d)
  • 100 g fin mørk chokolade

Hak chokoladen

Giv mælk, sukker og smør et opkog og sigt kakaoen i.

Tag gryden fra varmen og tilsæt den hakkede chokolade. Lad den stå i 5 min. Fordeles på den lune kage.

Tips:

Blank chokoladeglasur egner sig til kager, hvor en blank, glat overflade ønskes – f.eks lagkager.

Kagen smager også rigtig godt uden glasur, evt. med en klat creme fraiche til.

Man kan bruge solsikkekerner, valnødder eller rosiner i stedet for hasselnødder.

print
[Total:2    Gennemsnit:4.5/5]
Dette indlæg blev udgivet i Bagning og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *