Pastasalat 2

Tilberedningstid 20 min.

Denne opskrift er fra tillægshæftet “Hjemmets Feriemad på ½ time”

Man kan variere pastasalat i det uendelige. Det handler om at blande noget kød, nogle grøntsager og/eller nogle frugter sammen med hovedingrediensen pasta og lave en dressing der binder det hele sammen. Dressingen kan blandes i salaten eller serveres til. Det er rigtig sommer- og feriemad 🙂

4 personer

  • 300 g pasta (Korte pasta: F.eks. skruer, penne, sommerfugle eller snegle).
  • 2 spsk (oliven)olie
  • 1 lille salathoved (f.eks. wondersalalat)
  • 150 g squash
  • 2 forårsløg
  • 1-2 fed hvidløg (kan udelades)
  • 150 g forkogte bønner eller ærter (og/eller majs)
  • Skinketerninger
  • Skiver af røget oksekød, røgede pølser eller andet
  • Frisk basilikum

Dressing:

1 dl creme fraiche (gerne den magre)

1-2 spsk. pestosovs (købes i små glas i supermarkeder)

Salt og peber

Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand. Se kogetid på emballagen. Lad den dryppe af i en sigte og kom den herefter i en skål. Bland et par spsk. (oliven)olie i pastaen, så den ikke klistrer sammen.

Snit salthovedet fint og kom det i serveringsskålen. Riv squash på den grove side af råkostjernet og bland det med fintsnittede forårsløg, knuste hvidløgsfed og snittede bønner. Vend kødterninger i sammen med den kolde pasta og fintklippede basilikumblade. Kom det på salaten.

Dressing:

Rør creme fraiche og pesto sammen og smag til.

print
Hvad synes du om opskriften?

Dette indlæg blev udgivet i Hovedret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *