Æggekage

Alle i familien – undtagen Carina, der lider af ægfobi – elsker æggekage 🙂

Man kan i princippet putte alle slags kogt/stegt kød og alle slags grøntsager i en æggekage. Det skal bare smage godt sammen og krydres så det bliver en helhed. Æggekage spises på eller til rugbrød med smør.

Tradiotionelt indeholder en æggekage bacon eller flæsk, løg og tomater.

Æggekage med bacon

4 personer:

  • 8-10 skiver bacon
  • 4-5 hele æg
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk kartoffelmel
  • løg, purløg og/eller forårsløg – skåret eller hakket i mindre stykker
  • tomater skåret i mindre stykker (kvarte skiver)
  • salt og peber

Bacon ristes på panden over svag varme, til de er gyldne og sprøde. Tages op og holdes lune. Brækkes evt. i mindre stykker.

Hele æg piskes samen, til æg og blomme er godt blandet.

Mælk, mel og krydderier røres sammen og blandes i æggene. Pas på med salt, når du bruger røget kød.

Æggemassen hældes på panden i det afsmeltede fedt og stivner over svag varme. Når æggekagen er stivnet i kanten og i bunden hældes fyldet i – gem lidt til pynt.

Løsn kanten og bunden og stik med en paletkniv på steder hvor æggemassen stadig er blød, så den kan løbe til bunds og blive bagt. Ryst panden så æggekagen ikke brænder fast.

Pyntes med purløg, lidt bacon og tomatskiver og serveres på panden.

TIPS

Hvis du skal lave æggekage med mere end 6 æg er det bedst at bruge flere pander.

print
Dette indlæg blev udgivet i Frokost og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *