Bedstefars skæg

Rabarberkompot:

  • 400 g rabarber
  • 200 g sukker
  • ½ stang vanille
  • 1 håndfuld vand

Bring rabarberne i kog ved svag varme. Kog til rabarberne er bløde og begyndt at flyde ud. Jævnes med en jævning af kartoffelmel og vand/ evt. æblejuice.

Kage:

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 1 æggehvide
  • 300 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1¾ dl mælk

Smelt smøret og hæld sukkeret i. Lad blandingen afkøle lidt. Herefter tilsættes æggene og æggehviden, en efter en, pisk efter hver. Sigt mel og bagepulver i skålen, tilsæt mælk og rør til alle ingredienser er våde.

Bred dejen ud i en smut form (25×30 cm) og bag kagen ved 200 grader i ca. 15 min.

Imens tilberedes:

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker

Pisk hviderne til rørefugerne begynder at at blive stående, tilsæt 2 spsk sukker og tilsæt herefter resten af sukkeret gradvist. Blandingen er færdig, når man kan vende røreskålen på hovedet, uden at den piskede æggehvide glider ud.

Dæmp ovnvarmen til 175 grader. Læg rabarberkompot på kagen og bred den ud, så den dækker hele kagen. Fordel marengsdejen ovenpå. (Godt ud til kanterne). Bag kagen færdig, ved 175 grader, i ca. 20 min. Lad kagen hvile i formen i ca 10 min, inden du løfter den over på en rist og lader den køle helt af.

print
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*