Makaroni og ost

Beregnet til 4 personer

Ingredienser:

  • 300 g makaroni
  • 300 g kogt skinke
  • 50 g smør eller margarine
  • 3 spsk mel
  • ½ l mælk
  • 1 lille løg
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk sort peber
  • 200 g revet, stærk ost (Cheddar)

 

Fremgangsmåde:

  • Forvarm ovnen til 200°, og smør en ovnfast form.
  • Kog makaronien næsten mør i let saltet vand.
  • Skær skinken i strimler eller tern og hak løget.
  • Smelt fedtstoffet i en gryde, og svits løget, til det er gennemsigtigt, ikke brunt. Strø melet over.
  • Mælken tilsættes lidt ad gangen mens der omrøres. Tilsæt skinken og drys lidt peber på.
  • Hold knap 1 dl af osten tilbage, og rør resten i skinkesovsen.
  • Rør den afdryppede makaroni i sovsen.
  • Hæld blandingen i den smurte form og drys resten af osten over.
  • Bages midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Tips

Man kan variere makaroni og ost på mange måder. Man kan tilsætte hakket hvidløg, tilsætte krydderier som f.eks. cayennepeber, chili (oregano sammen med tomater) – eller bruge friske krydderurter. Man kan også tilsætte f.eks. pølser, bacon og/eller flåede, hakkede tomater. Alt efter hvad man kan lide 🙂

Serveres evt med flutes og en skål salat.

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*