Mælkesauce – opbagt sovs

Mælkesauce er en mild sovs, som f.eks. bruges til stuvede kartofler. Den laves på samme måde som lys sauce, blot med mælk i stedet for suppe. Den kan på samme måde som lys sauce kombineres med med forskellige krydderier og smagsstoffer og danne basis for andre varianter af sauce.

Opskrift
  • 20 g. margarine
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2½-3 dl. mælk
  • salt og peber

Margarinen smeltes uden at brune. Melet tilsættes og der piskes med et piskeris til massen hænger sammen. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens der stadig piskes – pas på det ikke brænder på.

Lad saucen koge ved svag varme i ca. 5 min. så melsmagen forsvinder. Smages til med salt og peber.

print

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 2]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*