Husets favoritboller

Der findes et hav af opskrifter på boller. I vores familie har vi i lang tid foretrukket disse, der har en god smag og er lette og luftige.

Portionen giver ca. 12 forholdsvis store boller.

  • 1,5 dl lunkent vand
  • 50 g gær
  • 1 dl A38 eller andet surmælksprodukt
  • ½ dl olie
  • 45 g sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 500-600 g mel
  • Kan pensles med mælk eller æg

Opløs gær i lunkent vand (ca. 35 grader). Tilsæt A38, olie og sukker. Tilsæt salt sammen med mel. Ælt det hele godt sammen (8-10 min. med røremaskine). Dejen skal klistre lidt og kunne trækkes ud som tyggegummi. Form bollerne og lad dem hæve 45 min. på pladen, tildækket med et viskestykke. Pensel evt. bollerne med mælk eller sammenpisket æg.

Bages ca. 10 min. ved 220 grader (varmluft 200 grader).

print
5 (100%) 1 vote[s]

Dette indlæg blev udgivet i Bagning og tagget . Bogmærk permalinket.

1 Response to Husets favoritboller

  1. Carina skriver:

    Dette er VERDENS bedste boller!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *