Riskage

Riskage var efter sigende en klassiker på det sønderjyske kaffebord og blev genoplivet af Brødrene Price i programmet “Spise med Price”.

Her er deres opskrift:

  • 80 g grødris
  • 1 dl vand
  • 5 dl sødmælk
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 75 g smør
  • 2 stk. æggeblommer
  • 50 g smuttede mandler
  • 0,5 tsk. kardemomme
  • 1 stk. økologisk citron, skal heraf
  • 2 stk. æggehvider

Pynt

  • 2 dl piskefløde
  • 50 g ribsgele
  1. Kog vandet op i en gryde, tilsæt risene og rør rundt. Hæld mælken på, lad det koge for svagt blus under låg i 30 min. Lad derpå grøden køle helt af.
  2. Rør sukker, vaniljesukker, smeltet smør og æggeblommer i den kolde grød. Hak mandlerne og vend dem i sammen med fintrevet citronskal og kardemomme.
  3. Pisk æggehviderne stive, vend dem forsigtigt i og kom blandingen i en smurt springform på 23 cm. Bag kagen ved 150° i 60 min. og lad den afkøle.
  4. Pisk fløden til skum og pynt kagen med flødeskum og klatter af ribsgelé.

Kommentarer:

Der findes mange opskrifter på nettet på denne kage – og det varierer en lille smule hvad man putter i den. Alle er dog enige om at den bages på risengrød og pyntes med ribsgele og flødeskum.

I nogle opskrifter er der 1 æg mere, 1 spsk mel og en tsk bagepulver. I en enkelt opskrift koger man endda risengrøden på fløde i stedet for mælk 🙂

print
Rate this post
Dette indlæg blev udgivet i Bagning og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *