Alsisk snysk – ruskumsnusk

Her følger en opskrift på den alsiske snysk, som min mor plejede at lave:

  • 300 g friskbælgede ærter
  • 300 g nyopgravede gulerødder
  • 300 g nyplukkede bønner
  • 300 g kartofler (brugte min mor aldrig)
  • 50 g mel
  • 50 g margarine (eller smør)
  • 6 dl mælk
  • 2-3 dl vand
  • evt. lidt fløde
  • salt, peber og friskhakket persille

Gulerødder, bønner og kartofler renses og skæres i tern og mindre stykker.
Koges herefter i en smule letsaltet vand. Når de har kogt i ca. 15 min tilsættes
mælk og ærter. Mælken skal dække alle grøntsagerne.
Når mælken er varmet op tilsættes en smørbolle, rørt sammen af margarine og mel.
Rund evt. smagen af med (lidt) fløde. Lad nu retten koge i ca. 5 min.
Smag til med salt og peber og drys persille på lige før servering.

Serveres i dybe tallerkener og spises med ske.

Dertil serveres f.eks kold, røget skinke på en frokost tallerken ved siden af.

print
[Total:3    Gennemsnit:4.7/5]
Dette indlæg blev udgivet i Hovedret og tagget . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Alsisk snysk – ruskumsnusk

  1. Birthe skriver:

    Jeg elskede denne ret da jeg var barn. Snysk spises om sommeren, når alle grøntsagerne er helt friske. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *