Kløben

Et dejligt sønderjysk rosinbrød med sukat, der serveres i julemåneden.

Ingredienser til kløben

(1 brød)

50 g smør
500 g hvedemel
50 g gær
3 dl mælk
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
(70 g smuttede mandler)
100 g rosiner
100 g sukat
Æg til pensling

Fremgangsmåde

Hak smørret i melet og rør gæren ud i mælken. Bland salt, sukker, hakkede mandler, rosiner og sukat i melet og rør mælken i. Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning under et fugtigt klæde i 40 min.

Form dejen til et brød, læg det på en plade med bagepapir og lad det efterhæve i yderligere 40 min.

Pensl med æg og bag kløben ved 200° i 35 min.

Drysses med flormelis og serveres i skiver med smør på.

print
Hvad synes du om opskriften?

Dette indlæg blev udgivet i Bagning og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *