Solæg

Solæg

Det æ gallt glant mæ såen et pa soelech å naue smo naue te.

Oversættelse:

Det er meget dejligt med sådan et par solæg og nogle små nogen til.

Opskrift fra Sønderjyske specialiteter

 

[Total:3    Gennemsnit:5/5]
Dette indlæg blev udgivet i Frokost og tagget . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Solæg

  1. Birthe skriver:

    Min far var meget glad for solæg. Det skulle vi altid have i påsken, kan jeg huske. Vores æg lå dog som regel ikke i saltlage. Det var bare almindelige hårdkogte æg, der havde kogt så længe, at æggeblommen var godt fast. Man skar et æg over på tværs, æggeblommen blev taget ud, og så kom der olie, eddike, sennep og krydderier i hulningen. F.eks brugte vi også karry og paprika. Tilsidst kom der en stribe mayonnaise rundt på kanten og den halve æggeblomme blev lagt omvendt på som låg… og så SKÅL – ned med ægget og en lille en til halsen.

    Et lille trick var at skære en tynd skive af “bunden” (eller vel rettere toppen) på det halve æg. Så kunne det stå selv på tallerkenen og man kunne gøre 2 halve æg klar på en gang.

    Det var stærkt – men jeg kunne og kan stadig godt lide det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *