Gammeldags varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat 4-5 pers

  • 1 kg kartofler (gerne aspargeskartofler)
  • 50 g smør
  • ½ dl vand
  • 1 dl eddike
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 75 g løg
  • 4 dl fløde opvarmet til kogepunktet

Kartoflerne vaskes, koges, afkøles og skæres i tynde skiver.

Smør, vand, eddike, sukker, salt og peber bringes i kog. I denne lage koges de fintsnittede løg i ca. 10 min eller til de er klare.

Kartoffelskiverne tilsættes og varmes igennem. Tilsættes kogende piskefløde.

Kartoffelsalaten smages til og er klar til servering.

 

Tips:

Man kan godt erstatte (noget af) fløden med mælk, og så bare jævne kartoffelsalaten hvis den er for tynd.

Serveres til f.eks, grillpølser, frikadeller eller medisterpølse.

print
Dette indlæg blev udgivet i Hovedret, Tilbehør og tagget . Bogmærk permalinket.

1 Response to Gammeldags varm kartoffelsalat

  1. Brian Haurholm skriver:

    Lige den opskrift jeg har søgt, dog mente jeg der kun skulle mælk i og ikke fløde.

    Det er som jeg husker min mor lavede den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *