Tiramisu

Tiramisu

Creme

125 g DDV yoghurt
1/2 tsk koncentreret usødet solbærsaft
½ – 1 tsk vaniljekorn
Multisød eller åblomst Stevia
whiskyaroma
Lady fingers:
30 g Kalorielet mayonnaise
10 g mel
20 g DDV skummetmælkspulver
1 knivspids hjortetaksalt
½ tsk vaniljekorn
Multisød eller åblomst Stevia
mandelaroma
2-4 spsk stærk, kold kaffe
cognacaroma
kakao til drys

  1. Rør yoghurt og solbærsaft sammen. Smag cremen til med vaniljekorn, naturligt sødemiddel og whiskyaroma. Stil herefter cremen på køl.
  2. Rør mayonnaise sammen med mel, skummetmælkspulver, hjortetaksalt og vaniljekorn. Tilsæt efter smag naturligt sødemiddel og mandelaroma.
  3. Dejen til Lady fingers røres sammen og sættes i fryseren i ca 10-15 min. Rul herefter dejen ud mellem to stk husholdningsfilm og skær dejen ud i passende stykker – der bliver ca 8 stk.
  4. Sæt kagerne på en bageplade i en varm ovn ved 180° og bag dem i ca 4 min på hver side. Kig til dem ind imellem, de må endelig ikke blive mørke.
  5. Hellere for lyse end for mørke. De behøver ikke at blive sprøde. Afkøl kagerne på en rist.
  6. Bland stærk kold kaffe sammen med cognacaroma og dyp kagerne i det. De må gerne ligge og suge lidt.
  7. Læg herefter halvdelen af kagerne i bunden af et portionsglas. Læg halvdelen af cremen oven på, dernæst resten af kagerne og til sidst resten af cremen. Drys til sidst lidt cacao på som pynt.
  8. Sæt Tiramisuen i køleskabet. Den skal helst stå og trække 2- 3 timer, inden den serveres.

Tips
Brug lidt tid på denne dessert – det er den værd.

Foto: Lars Ranek Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)
Kilde: Hjemmets DDV-opskrifter

print

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*