Nytårstorsk med hollandaisesauce

Nytårstorsk med hollandaisesauce og stegte kapers

170 g torskefilet

3 spsk persille
3 spsk kapers
1 tsk olie til stegning

Hollandaisesauce
125 g skummetmælk eller minimælk
30 g let mayonnaise
2 tsk mel
2 tsk fiskebouillon opløst i 1 dl vand
salt & peber
citronsaft

Tilbehør
grønsager

Hak persille og kapers med en skarp kniv. Varm en lille pande op og steg kapers-persille blandingen i olien i et par minutter. Tag det af panden.

Steg torsken, til den er gylden og gennemstegt, i det fedtstof, der er tilbage på panden.

Til saucen rystes skummetmælk, mayonnaise og mel sammen, og det koges igennem i en gryde under kraftig piskning. Tilsæt langsomt bouillon til passende konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Anret torsken med kapers-persille blandingen over og server saucen til sammen med grønsager.

Opskriften er fra bogen Spis dig sund med fisk
Kilde: Blogget fra DDV’s opskriftside

Mine beregninger til kostdagbog:

  • 1/1 dagsration fedtstof til stegning gruppe 3
  • 1/4 dagsration mælkegruppe 1
  • 1/1 dagsration fedtstoffer gruppe 2
  • 2 ekstra (mel)
  • 2 ekstra bouillon
print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*