Lever med løg og æble
Et rigtig godt stykke kalvelever er mørt og lækkert. Løg og æble er en klassisk, god kombination til lever.
120 g kalvelever
2 tsk mel
1⁄2 tsk tørret timian
salt & peber
1 tsk DDV plante 70 til stegning
100 g løg
1 syrligt æble
1 dl bouillon (1 dl vand + 1 tsk pulver)
salt & peber
eventuelt et par kviste timian
Pil løget og skær det i skiver. Skær æblet i
tynde både. Svits løgene nogle minutter i lidt
af bouillonen. Tilsæt æblebådene og steg dem
med, til de er møre. Hæld det sidste bouillon ved. Krydr med salt og peber og eventuelt timian.
Vend leverskiverne i mel og krydr med timian, salt og peber. Steg leveren i fedtstoffet, til den er gylden og gennemstegt.
Server den stegte lever med løg-æbleblandingen på og for eksempel en grøn salat til. Eller server den som en frokostret med godt rugbrød og surt.
Opskriften er fra Spis dig sund med kød