Forloren hare med bagte jordskokker

Forloren hare med bagte jordskokker

Forloren hare
  • 70 g fedtfrit oksekød
  • 70 g fedtfrit skinkekød
  • 3 tsk mel
  • 30 g Parmaskinke uden fedtkant
  • lidt dansk vand
  • ½ tsk stødt allehånde
  • ½ tsk knuste enebær
  • salt & peber
  • rosmarinkviste
  • 1 dl bouillon (1 dl vand + 1 tsk pulver)

Hak kødet i en minihakker. Kødet kommes i en skål og røres godt sammen med mel og danskvand. Krydr farsen med allehånde, enebær, salt og peber. Form farsen til et brød og læg det i et ildfast fad. Læg Parmaskinke ovenpå og stik kviste af rosmarin i “haren”. Steg den i ovnen ca 45 min ved 200°. Hæld lidt bouillon i bunden af fadet og dryp ‘haren’ jævnligt.

Bagte jordskokker
  • 150 g jordskokker
  • 1 tsk olie
  • flagesalt

Skræl jordskokkerne og skær dem i skiver. Vend olien rundt på skiverne og krydr dem med salt.
Læg skiverne på bagepapir oven på bagepladen og bag dem i ovnen ved 200° i ca 15 minutter, til de er gyldne.

Brun sauce
  • 125 g skummetmælk
  • 1 tsk mel
  • 1 tsk bouillonpulver
  • en kvist timian
  • stødt allehånde
  • salt & peber
  • kulør

Ryst mælk, mel og bouillonpulver sammen i en melryster. Kog det op i en lille gryde under omrøring til saucen tykner. Krydr og tilsæt kulør.

Opskriften er fra ddv’s kvikstartprogram (uge 3)

print
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*