Fish & chips

Fish & chips

  • 100 g hokaido
  • 100 g pastinakker
  • 10 g olie til bagning
  • salt
  • 100 g fast, lys fileteret fisk
  • ½ æg
  • 20 g rasp
  • salt
  • 5 g DDV plante 70 til stegning
  • 15 g remoulade
  • lidt grøn salat

Varm ovnen op til 225º. Skræl hokaidoen og pastinakken og skær dem i stave. Vend dem rundt med olie og drys dem med salt. Læg dem ovenpå bagepapir, der ligger på en bageplade. Bag dem herefter i ca 20 minutter, til de er gyldne og møre.

Vend fisken i det sammenpiskede æg. Derefter i raspen, der er blandet med lidt salt.
Varm fedtstoffet på en pande og steg fisken gylden og sprød.

Server fisken sammen med fritterne, remouladen og lidt grøn salat.

TIPS: Der kan bages 100 g kartoffelstave sammen med hokaidoen og pastinakkerne.

Klassisk remoulade
  • 15 g mayonnaise
  • 1 tsk sennep
  • 2 tsk karry
  • salt & peber
  • 1 spsk kapers
  • 1 spsk hakkede cornichoner

Start med at røre de våde ting sammen til en dressing. Smag derefter dressingen til med de tørrede krydderier.
Hak de øvrige ingredienser helt fint og vend dem i dressingen. Så er der en lækker remoulade til pålæg og sandwich.

TIPS: Prøv at lave flere variationer med anden frugt, peberrod og krydderurter.

KALORIER 418
KCAL PROTEIN 27 G (26%)
KULHYDRAT 30 G (33%)
FEDT 19 G (41%)
KOSTFIBRE 7 G

Afkrydsningsskema

GRØNT 225 G
FISK X
EKSTRA 8 x X

Opskrifterne er fra bogen ‘Supersund fastfood’

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*