Café kaffe

Café kaffe

Lav din egen helt rigtige kaffe – ligesom på caféerne. Det kræver blot, at du har en lille mælkepisker eller en ’opskummekande’.

Latte Macchiato

  • 2 dl minimælk
  • en lille kop stærk kaffe (espresso)

Varm mælken op, så den er godt varm (70°), men den må ikke komme helt op på kogepunktet.

Skum mælken op med en skummer. Hæld den varme mælk i et højt glas og hold lidt af skummet tilbage, så der blot ligger ½ cm skum på toppen. Hæld forsigtigt den varme kaffe gennem skummet og dæk ’hullet’ med en lille klat skum. Lykkes det helt for dig, får du en flot kaffe, hvor mælk og kaffe ligger delt i glasset.

Cappucino

  • 1 ¼ dl minimælk
  • en lille kop stærk kaffe (espresso)
  • DDV kakao

Varm mælken op, så den er godt varm (70°), men den må ikke komme helt op på kogepunktet. Skum mælken op med en skummer. Kom kaffen i en kop. Læg en klat skum i midten af kaffen og hæld mælk gennem skummet (hold skummettilbage med en ske). Top med en klat skum og drys kakao på toppen.

TIPS

Kafferne kan sødes med sødemiddel og evt. smages til med aroma – f.eks. hasselnødde-, karamel- eller vaniljearoma.

Spis evt. DDV knasbar til kaffen – det fremhæver smagen af kaffe, og du behøver ikke tilsætte sødemiddel til kaffen.

Opskriften er fra bogen Spis dig sund med æg, mælk & ost (side 88)

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*