Boller i karry

Boller i karry

Rigtig familiemad, som alle vil sætte stor pris på. Farsen kan også laves af kyllingekød.

170 g fedtfrit svinekød
3 tsk mel
lidt fintrevet løg
salt & peber
lidt reven muskatnød
ca 1⁄2 dl vand

3 tsk karry (mild eller stærk)
1 tsk olie til stegning
25 g hakkede løg
1 æble i tern
2 dl bouillon (2 dl vand + 2 tsk pulver)
3 tsk mel (hvede- eller maizenamel)
3 tsk mayonnaise
salt & peber

Tilbehør
75 g kogte ris
dampet blomkål

Hak kødet i en minihakker. Kom det hakkede kød, mel, revet løg og krydderier i en skål. Rør det godt sammen og rør farsen smidig med lidt vand. Lad farsen hvile i mindst 1⁄2 time i køleskabet.

Rør farsen igennem og form den til små boller. Kog kødbollerne i letsaltet vand, til de stiger op til overfladen. Tag bollerne op med en hulske.

Svits karry i olien med hakket løg, til løget er blødt. Tilsæt æblet, der er skåret i små tern, sammen med bouillon. Lad løg og æble koge i bouillonen i ca 5 minutter. Rør melet ud i lidt vand og tilsæt det i retten, så det jævner. Rør mayonnaise i karrysaucen og smag til med salt og peber. Kom de kogte kødboller i karrysaucen og varm igennem.

Server retten med kogte ris og dampet blomkål.

Opskriften er fra Spis dig sund med kød

Udgivet på vaegtkonsulenterne.dk 2010

print

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*