Blomkålsgratin med pasta og ostesauce

  • 250 g kogte blomkålsbuketter
  • 75 g pasta
  • 100 g champignon i skiver
  • paprika
  • salt og peber

Læg de kogte blomkålsbuketter og den kogte pasta sammen med de skiveskårne champignoner ned i et ovnfast fad. Drys paprika, salt og peber på.

Ostesauce

  • 150 g revet ost (max 13%, 20+)
  • 3 tsk maizenamel
  • 2½ dl skummetmælk
  • salt og peber

Rør maizenamel op i den kolde mælk og kog det langsomt op i ca. 3-5 minutter. Tag gryden af varmen og rør osten i. Smages til med salt og peber. Hæld ostesaucen over grøntsagerne og drys med paprika. Gratiner retten i en varm ovn ved 225C til overfladen er gylden, i ca. 15-20 minutter.

NB! Serveres med 30 g groft rugbrød, der evt er smurt med lidt stærk sennep på.

Opskriften er fra Spis dig slank 2

Mine beregninger til kostdagbog:

  • 1 frugt (pasta)
  • 2/4 mælkegruppe 1
  • 3 ekstra (maizenamel) + evt. sennep
  • 1 ost
  • 350 g grønt
print
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 2]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*