Appelsin baba

Appelsin baba

En baba er en dejlig svampet sag, som  har godt af at trække et par timer.

  • 63 g DDV yoghurt
  • 30 g let mayonnaise
  • 1/2-1 tsk flydende sødemiddel
  • 45 g mel
  • 30 g DDV skummetmælkspulver
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk DDV plante 70 til at smøre formen
  • 1 1⁄2 dl friskpresset appelsinsaft
  • reven appelsinskal
  • saft af 1⁄2 citron
  • flydende sødemiddel

Rør yoghurt, mayonnaise og sødemiddel sammen i en skål. Tilsæt herefter mel, skummetmælkspulver og bagepulver. Kom dejen i en lille, høj form, der er smurt med fedtstoffet.

Bag babaen i en varm ovn ved 180° i ca 30 minutter.

Vend kagen ud på en tallerken.

Kom appelsinsaft, reven appelsinskal og citronsaft i en lille gryde og varm det op, til det er knapt kogende. Tag gryden af varmen og smag til med sødemiddel.

Dryp den varme saft ud over babaen, så det suger helt ind i den. Lad babaen afkøle helt, inden den serveres.

TIPS

Pynt babaen med lidt appelsinstykker ved serveringen.

Opskriften er fra bogen Spis dig sund frugt

 

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*